Η σωστή δουλειά και οι σωστές αποφάσεις θα φέρουν αποτελέσματα, όχι οι αλλαγές από μόνες τους

Η σωστή δουλειά και οι σωστές αποφάσεις θα φέρουν αποτελέσματα, όχι οι αλλαγές από μόνες τους

Μετράμε αντίστροφα για να φύγει το 2020 και σίγουρα όλοι νιώθουμε ανυπομονησία για αυτό. Για να τελειώσει. Είμαστε όμως σίγουροι ότι ακόμη κι αυτό το έτος ορόσημο που θα μνημονεύεται ακόμη κι όταν όλοι οι ζώντες σήμερα έχουμε φύγει από την ζωή δεν θα το αναπολήσουμε ποτέ; Αν κάτι έχει δείξει η ζωή είναι πως πάντα τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα ακόμη κι όταν πιστεύεις πως η κακοδαιμονία έχει εξαντληθεί. Δεν θέλω να απογοητεύσω, ούτε καν να προβληματίσω κανέναν. Ομως δεν αλλάζει η κατάσταση με μία μόνο αλλαγή και μάλιστα αναπόφευκτη όπως η αλλαγή του χρόνου. Καλό θα είναι να το έχουμε στο μυαλό μας αυτό. 

Αν το έχουμε για το 2021 που έρχεται ας το έχουμε και για τον Μανόλο που ήδη ήρθε. Κι αυτή η αλλαγή μάλλον αναπόφευκτη ήταν από ένα σημείο και μετά κι ας μην ήταν προγραμματισμένη όπως χιλιάδες χρόνια τώρα η αλλαγή του χρόνου. Και μαζί ήρθαν και τα χαμόγελα στην προπόνηση που η αλήθεια είναι καιρό είχαμε να δούμε σε φωτογραφίες αν και θα υπήρχαν σίγουρα και πριν κάποιες φορές. Ομως όπως το 2021 δεν θα αλλάξει μαγικά τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων επαναφέροντας την κανονικότητα αλλά θα πρέπει να γίνουν κι άλλα σημαντικά πράγματα έτσι κι ο Μανόλο δεν θα αλλάξει την ΑΕΚ με μαγικό ραβδί. Το δεδομένο είναι ένα. Αυτοί οι παίκτες μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα. Σε όλες τις γραμμές. Ανεξάρτητα αν για πολλούς και για μένα η απόκτηση ενός τουλάχιστον δεξιού μπακ είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη. Ποτέ ο Μανόλο δεν έχει τόσο πλήρες και ποιοτικό ρόστερ στην ΑΕΚ.

 Η τύχη θα ευνοήσει γιατί μιλάμε για ένα τυχερό… ζεύγαρι όμως δεν φτάνει από μόνη της. Η ΑΕΚ είναι τυχερή που ο Μανόλο υπάρχει και είναι πάντα διαθέσιμος όταν τα πράγματα στραβώσουν και ο Μανόλο είναι τυχερός που υπάρχει η ΑΕΚ και έτσι έχει δικαιωθεί η επιλογή του να ακολουθήσει καριέρα προπονητή και μακριά από την Σεβίλλη αντί να μείνει στην ισόβια ασφάλεια που θα του προόσφερε από άλλες θέσεις πλην πάγκου πρώτης ομάδας ο οργανισμός όπου πρόσφερε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του. Είναι από τις ωραίες σχέσεις που και οι δύο έχουν πάρει και έχουν δώσει πράγματα για αυτό και αντέχει στον χρόνο παρότι υπήρχαν και οι πικρές στιγμές που ο ένας ένιωσε πως τον πρόδωσε ο άλλος. 

Ηεπιστροφή όμως από μόνη της δεν αρκεί για να βελτιώσει τα πάντα. Δεν εγγυάται καν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Σίγουρα όμως μπορούν να πάνε. Υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας όμως η ΑΕΚ είναι εξαρτημένη από τα αποτελέσματα και τα μεγάλα παιχνίδια έρχονται. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τους άλλους τρεις της πρώτης τετράδας στις έδρες τους πριν ο Μανόλο κλείσει μήνα. Οπότε ότι γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα. Και ευτυχώς σε αυτό ο Χιμένεθ είναι γρήγορος. Από τον πρώτο αγώνα που είναι παραδοσιακά και ο δυσκολότερος κάθε σεζόν θα δούμε καλύτερη αμυντική λειτουργία και αυτοπεποίθηση. 

Λίγο πιο μακροπρόθεσμα υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα που αν κερδηθεί μπορεί να κάνει την διαφορά. Η ΑΕΚ υστερεί σε ένταση αλλά με τον παραδοσιακό και αρκετά παλαιομοδίτικο τρόπο προπόνησης του προηγούμενου τεχνικού επιτελείου είδαμε την ομάδα να έχει αντοχή και να τελειώνει το παιχνίδι με περισσότερες δυνάμεις από τον αντίπαλο ακόμη κι αν έπαιζε με παίκτη λιγότερο κάποιες φορές. Ο Μπασκόν λοιπόν θα δώσει την ένταση με τον τρόπο εκγύμνασης που πρεσβεύει και αν επιτευχθεί συνδυασμός των δύο στοιχείων μπορεί σύντομα να δούμε πολύ καλά πράγματα σε αυτό το κομμάτι. 

Ο Παναγιώτης Κονέ ξεκίνησε κι αυτός με μεγάλη όρεξη. Είναι δεδομένο πως θα δουλέψει πολύ και θα αφιερωθεί για να κερδίσει αυτό το μεγαλο προσωπικό στοίχημα. Δεν είναι εύκολο. Δέλλας, Ζηκος, Λυμπερόπουλος απαντούν στο γιατί είναι τόσο δύσκολο να πετύχεις ξεκινώντας από το μηδέν σε μια τόσο απαιτητική ομάδα όσο είναι η ΑΕΚ που όμως συνεχίζει να δίνει ευκαιρίες στα παιδιά της. Χρειάζονται τομές και πάνω από όλα αποφασιστικότητα και επιμονή. Χθες για παράδειγμα έλειψαν πέντε παίκτες από την πρώτη προπόνηση μετά από έξι μέρες άδεια κι ενώ την ερχόμενη Κυριακή η ομάδα παίζει ίσως την μεγαλύτερη ζαριά της στο πρωτάθλημα. Ολοι είναι δικαιολογημένοι αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Απουσίαζαν. Ολοι θα μπορούσαν να θυσιάσουν μια μέρα για να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που κάτι θα στράβωνε όπως και έγινε τελικά. Είναι θέμα νοοτροπίας. Αυτά είναι που πρέπει να να αλλάξουν. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι δυο ώρες στο γήπεδο, ούτε καν άλλες τόσες στην προπόνηση. Ο πρωταθλητισμός είναι παντού. Κάθε λεπτό. Αυτά είναι τα θέματα που πρεπει να λυθούν και όχι οι δήθεν κλίκες που επιβάλουν να παίζει ο… Σβάρνας κι ο Μπακάκης κι άλλες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Καλή εβδομάδα να έχουμε. Να ευχηθω ξανά. Καλή επιτυχία στους δικούς μας. 

Πηγή: aek365.com